Gemeente Soest - Ingang Zorg, Werk en Inkomen

Bij de ingang Zorg, Werk en Inkomen van de gemeente Soest kunt u terecht voor een vraag over zorg, werk of inkomen.

Hoe werkt het?

Uw vraag stelt u online via een meldingsformulier op de website. Hier vult u in waar uw vraag over gaat en waarom u ondersteuning nodig heeft. Zo weten wij waar uw hulpvraag over gaat. Vervolgens neemt de juiste persoon contact met u op om een afspraak te maken. U kunt ook eerst bellen met de gemeente om uw vraag te bespreken.

Plan van aanpak

Het gesprek heeft u met één van de klantregisseurs. Er wordt gesproken over de problemen die u ervaart en mogelijke oplossingen. Daarbij wordt gekeken wat u zelf of samen met mensen uit uw omgeving kunt en waar u verder hulp bij nodig heeft. Denk hierbij aan lokale organisaties zoals vrijwilligersnetwerken en maatschappelijk werkers. En aan specialistische zorg, zoals dagbesteding. Daarna worden afspraken gemaakt over de vervolgstappen. Dit wordt vastgelegd in een plan van aanpak.

Er komt een moment dat begeleiding niet meer nodig is. Bijvoorbeeld omdat u de administratie weer op orde heeft, u werk heeft gevonden of omdat u gespecialiseerde hulp krijgt. En veranderen uw omstandigheden, dan kunt u altijd weer contact opnemen met de klantregisseur.

Persoonlijk plan

Soms helpt het een plan te maken voorafgaand aan het gesprek. Dit wordt een persoonlijk plan of familiegroepsplan genoemd. In het plan staat hoe u de ondersteuning wilt regelen. U geeft aan wat uw situatie is en welke ondersteuning u nodig heeft, dat wil zeggen: wat kan ik zelf doen, waarbij helpen vrienden en familie mij en welke professionele hulp heb ik nog nodig? Dit plan wordt ook besproken tijdens het gesprek. Een persoonlijk plan is niet verplicht en geldt niet voor alle hulpvragen. Uw klantregisseur kan u hier meer over vertellen.

Iemand bij het gesprek?

Het kan fijn zijn om iemand die u kent en vertrouwt bij het gesprek te hebben. Vraag dan een familielid, vriend of kennis om mee te gaan. Indien nodig, kan ook ondersteuning geregeld worden tijdens het gesprek. Dat heet cliëntondersteuning. Om dit te regelen, kunt u voorafgaand aan het gesprek contact opnemen, dan worden de mogelijkheden besproken.

Voorbeelden van vragen die u kunt hebben, zijn:

  • Mijn dochter heeft faalangst, wat kan ik daaraan doen?
  • Hoe kom ik weer aan het werk?
  • Ik open geen post, ik kan de rekening toch niet betalen
  • Ik heb schulden, hoe kom ik er vanaf?
  • Ik word gek van mijn lastige puber!
  • Ik maak me zorgen over de buren, ze maken zoveel ruzie!
  • Ik ben mantelzorger en ik voel mij belast. Waar kan ik terecht?
  • Ik kan met mijn ex niet praten over de kinderen
  • Ik kan het huishouden niet meer aan
  • Ik heb een hersenbloeding gehad, maar wil thuis blijven wonen, kan dat?

De ingang Zorg, Werk en Inkomen is onderdeel van de gemeente Soest en uitvoeringsorganisatie BBS (Baarn, Bunschoten en Soest) en is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8: 30 - 12:30 uur.

Het meldingsformulier kunt u 24 uur per dag invullen.

Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
iedereen
Leeftijd
alle leeftijden
Gecontracteerd door gemeente(n) Info-icoon, toon informatie over 'Gecontracteerd door gemeente(n)'.
niet gecontracteerd
Bezoekadres Raadhuisplein 1
3762AV Soest
Postadres Postbus 2000
3760CA Soest
Telefoon
Ingang Zorg, Werk en Inkomen 035 6093411
Fax 035 6093689
Website www.soest.nl
Contactpersoon
Lees meer over...
Logo Regelhulp, wegwijzer naar zor en ondersteuning
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door