Hospice De Luwte

Een hospice is een huis voor mensen met een levensverwachting van maximaal drie maanden, die in alle rust en veiligheid willen sterven. In een sfeer die zoveel mogelijk op die van thuis lijkt, worden de gast en zijn naasten ondersteund om deze tijd op een voor hen goede manier door te brengen. Een hospice is een plek om te leven tot het einde.

Hospice De Luwte is een mooi vrijstaand huis, gelegen aan de Eng in Soest. Het huis biedt woonruimte aan vier gasten. De gasten beschikken over een eigen kamer, waarin ze, als ze dat willen, ook persoonlijke spullen neer kunnen zetten. Verder heeft Hospice De Luwte een grote woonruimte voor gezamenlijk gebruik. De Luwte beschikt over een familiekamer met uitzicht op de prachtig aangelegde tuin, waar iedereen vrijelijk gebruik van kan maken. De Luwte hanteert geen bezoektijden, bezoek voor de gasten is altijd welkom.

Iedereen is welkom in De Luwte ongeacht levensovertuiging of achtergrond.

Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. Genezen, is niet meer mogelijk. De zorg of behandeling richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven tijdens ziekte en sterven. Er is aandacht voor lichamelijke klachten, gevoelens van angst en verdriet, verwerking van de ziekte en vragen rondom leven en dood. Heel belangrijk in de palliatieve zorg is ook de zorg voor de naasten.

In het hospice zijn 24 uur per dag vrijwilligers aanwezig. Zij bieden ondersteuning en begeleiding aan de gast en zijn naasten. De medische zorg gebeurt door de eigen huisarts van de gast. De verpleegkundige zorg wordt geleverd door verpleegkundigen van Lyvore, locatie Daelhoven.

Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
iedereen
Leeftijd
alle leeftijden
Gecontracteerd door gemeente(n)
niet gecontracteerd
Bezoekadres Julianalaan 88
3761DH Soest
Telefoon
hospice 035 6039450
Directeur Marja van der Vorst 06 30087779
Adjunt dir. Annemarie Hidding 06 50222653
Fax 035 6039459
Website www.hospicedeluwte.nl
E-mail
Contactpersoon
Mevr. M. van der Vorst (Directeur)
06 30087779,
Lees meer over...
Keurmerk
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door